Tapasztalataink szerint 3 kérdéskör foglalkoztatja azokat a munkaadókat, amelyek ázsiai vendégmunkások alkalmazásán gondolkoznak. Számíthatunk-e hosszútávon a munkájukra? Mennyi a toborzási, beérkezési idő?  Milyen bérért dolgoznak?

Ezek nagyon különböző témaköröknek tűnnek, de a gyakorlat azt mutatja, hogy már a folyamat legelején, a munkások hazájában történő toborzásnál eldől, hogy tudunk-e ezekre a kérdésekre elfogadható, pozitív választ adni.

Szívesen látott vendégmunkások

Az ázsiai vendégmunkások szorgalma, munkabírása, a munkához való hozzáállása mind segít a termelékenység javításában. Ezt természetesen nem csak a hazai cégek tudják, hanem Európa-, sőt világszerte. Az ázsiai munkásokért zajlik egy verseny, amelybe mi is időben beneveztünk, azonban nem elég felvenni a munkásokat, meg is kell őket tartani. Az Aarenson már a toborzás kezdetétől kiemelt figyelmet szentel a megbízható, stabil létszám összeállítására, így a munkaerő megtartás már az első szűréskor elindul.

Varrónők Vietnámból

Ezért mi azt állítjuk, hogy csakúgy, mint a belföldi munkaerő-kiválasztásnál, vagy a diplomás pozíciók betöltésekor, az ázsiai kékgalléros vendégmunkások közvetítése esetében is a toborzás minősége, szakmaisága határozza meg, sikeres lesz-e hosszútávon a projekt.

Fontos az információ, mindkét oldal számára

A vendégmunkások számára kellő mennyiségű információt adunk, annak érdekében, hogy felelős döntést tudjanak hozni, elvállalják-e az általunk kínált magyarországi állást. És ugyan ezt az információmennyiséget megkapja a megrendelőnk is, hogy ne érje váratlanul a vendégmunkások kezelése.